Uchwały, komunikaty

Komunikat o składkach
[2004-12-14]

Informujemy, iż zgodnie ze Statutem Stowarzyszenia Attac (§ 22. 1. pkt. 3., Członkostwo Stowarzyszenia ustaje na skutek: - skreślenia z listy członków z powodu nie usprawiedliwionego zalegania, w okresie dłuższym niż 12 miesięcy z opłatą składek), z dniem 1 stycznia 2005 osoby zalegające ze składkami za 2004 rok (a także wcześniejszy okres) zostaną skreślone z listy członków Stowarzyszenia.

Wysokość składek członkowskich została ustalona na 120 złotych rocznie. W przypadku osób uczących się lub studiujących, a także rencistów i emerytów, świadczenia na rzecz stowarzyszenia wynoszą połowę ustalonej wysokości..

Osoby bezrobotne lub znajdujące się w szczególnie trudnej sytuacji materialnej, prosimy o poinformowanie nas o tym - zostaną one zwolnione ze składek do czasu, gdy ich sytuacja ulegnie poprawie. Nie ma się czego wstydzić, w większości przypadków to system ponosi odpowiedzialność za kłopoty coraz liczniejszej rzeszy ludzi "odrzuconych". Nasze stowarzyszenie powołaliśmy do życia także po to, by pomóc im się zorganizować w walce o ich prawa.

Zarząd Główny Stowarzyszenia Attac

14.12.2004.